drukkerij-holland-logo
Privacy policy | Aanleveren bestanden | Aanleveren data

Het Holland van morgen

Met Drukkerij Holland kies je voor duurzaam. We investeren namelijk bewust in circulaire productie en gaan zuinig om met onze energie en grondstoffen. Drukwerk met een groene basis; dat is waar we voor staan.

Duurzaam
Duurzaam

Natuurlijke reststromen

In 2019 ontwikkelden we circulair papier van lokaal bermgras en gerecyclede materialen

In het papier wordt bermgras als grondstof toegevoegd. De CO2 die opslagen is in het bermgras, komt hierdoor niet vrij. Omdat het papier niet in het buitenland, maar in een Nederlandse fabriek wordt geproduceerd, belasten we het milieu bovendien een stuk minder. En zeg nou zelf: hoe mooi is het om te kunnen werken met materiaal dat bestaat uit lokale grondstoffen?

Meer over voorBIJ© papier
Magazijn
Quote

Voor Archidat Bouwformatie drukken we niet alleen reclamemateriaal en productbrochures, maar ook de BouwdetailWijzer, een boekwerk voor bouwprofessionals vol tekeningen van oplossingen in de bouw.

“Bij Drukkerij Holland weten we zeker dat we van idee tot levering ondersteund worden. De bestanden worden altijd goed gecontroleerd, we worden op de hoogte gehouden van de vorderingen en je voelt aan alles dat je niet zomaar een nummer bent. Ik vind het zelf heel fijn dat ik de drukkerij kan bellen over een opdracht en dan gelijk weet of mijn idee haalbaar is of niet. En het team denkt mee. Op aanraden van onze contactpersoon, Herrejan, hebben we laatst bijvoorbeeld een productbrochure gemaakt op circulair Veezel-papier. Dat gaf echt extra waarde aan het eindproduct.”

Tim Oude Elferink, marketingmanager

FSC®-papier

Naast papier met natuurlijke reststromen werken we met FSC®-gecertificeerd papier

Daarmee dragen we namelijk niet alleen bij aan een gezonde leefomgeving, maar ook aan de bescherming van onze bossen. En dat vinden we belangrijk, want als we goed met onze bossen omgaan, kunnen we het hout – en dus ook papier – nog heel lang als hernieuwbare grondstof blijven gebruiken.
Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.
Licentienummer: FSC-C016391

Meer over het FSC®-keurmerk
FSC

Bio-inkt

In onze inkt zit geen aardolie, maar plantaardige olie.

Dat werkt net zo goed als traditionele inkt, maar is stukken vriendelijker voor het milieu. Aardolie is immers een eindige bron, terwijl je planten steeds opnieuw kunt kweken. Met bio-inkt ga je dus indirect uitputting van de aarde tegen.

ledverlichting

Processen

Duurzaamheid zit ’m niet alleen in materialen, maar ook in alles eromheen

Daarom hebben we onze lampen vervangen door ledverlichting, letten we scherp op ons energieverbruik en is de energie díé we gebruiken honderd procent groene stroom. Dat is weliswaar duurder dan grijze stroom, maar we vinden groene keuzes net zo belangrijk als het getal onder de streep.

En natuurlijk vergeten we ook ons afval niet

We scheiden onze reststromen, werken samen met een logistiek bedrijf zonder uitstoot en proberen ook onze transportverpakkingen steeds verder te verduurzamen. Het ultieme doel? Drukken zonder reststromen. Zover is het nog niet, maar we werken hard aan een kleinere footprint.

Contact

Wil je ook duurzaam drukwerk?

Stuur ons dan vrijblijvend een e-mail via het contactformulier hiernaast en vertel ons over je drukwerkvraag. We nemen snel contact met je op om je drukwerk te bespreken.

Vraag het Drukkerij Holland

*
*
*